Welkom bij Thee Fans. Ik ben Amaldine en samen met mijn zus Iris richtten wij deze theeblog – of zal ik zeggen: theeclubje? – opgericht.

Enkele jaren geleden zijn we samen bewust gestopt met koffie te drinken. We merkten dat we best veel cafeïne dronken en toen ik zelf steeds vaker uit het niets paniekaanvallen deed, besloot ik de dingen anders aan te pakken. Iris was geïnspireerd door mijn keuze en gooide twee maanden daarna ook de koffie-gewoonte over boord. Om toch een beetje een boost te krijgen aan het begin van de dag begon ik groene thee te drinken. Ik liet Iris proeven, maar zij vond het maar niks. En dus probeerde ik telkens ik naar de theewinkel ging andere melanges en andere theeklasses mee naar huis te brengen om mijn jongere zus toch maar te overtuigen ook aan de thee te gaan. Het waren blends van groene thee en fruit waar ik ze over de streep wist te trekken. Ook lekkere infusies als kamillethee en rooibosthee waren een succes!

Theefans LogoMaar daar bleef het niet bij. Even later vond je ons wekelijks met z’n tweetjes in de theewinkels op zoek naar nieuwe smaken en combinaties om te ontdekken. Er ging op een korte tijd een ganse wereld open voor ons. Wie had ooit gedacht dat thee zo waanzinnig interessant kon zijn? Dat er zoveel verschillen waren? Dat de theegeschiedenis zo rijk is?

Omdat we merkten dat er in onze kennissenkring toch veel onwetendheid was over thee, starten we deze blog om iedereen te informeren over deze spectaculaire wereld van thee. Nu Iris haar stage gestart is, schrijft ze iets minder op deze blog, maar we bellen nog steeds heel vaak om nieuwe ideetjes over weer te kaatsen. Nog veel meer thee info op komst dus.

Theerijke groetjes,
Amaldine